top of page

Bio

Trieu, (spreekuit als Nieuw, Kieuw, Trieuw), is een veelzijdige ontwerper en Music Producer. "Trieu etc" is de naam van de band met Fanny Eigenhuis en Eline van Beek op backing vocals en keys, Daan Koelemeijer op bas, Susana Gruson op viool en Tristan Heliczer op drums. Trieu is frontman en songwriter van deze groep vrienden.

 

Als muzikale allesvreters staan deze Amsterdammers open voor vele soorten muziek. Van soul tot funk tot blues tot pop tot rock tot indie tot hiphop tot electro tot house tot techno. De laatste categorie geniet hun speciale voorkeur.


Met name de Minimal Detroit Techno vormt een belangrijke invloedsbron voor Trieu's huidige acoustische muziek. Dit lijkt een vreemde combinatie. De deuntjes zijn repeterend, eenvoudig en met minimale variatie om weer terug te vallen in de basismelodie. De zangmelodie in Trieu’s nummers is herkenbaar, met lichte variatie. Hierdoor voelt een liedje al snel vertrouwd, maar niet te voorspelbaar. Zowel Techno als Trieu’s liedjes bevatten veel repetitieve melodielijnen met minimale afwijking. Daarnaast zijn ze luchtig in melodie, uptempo en levendig. Teksten

Trieu etc steekt de draak met het leven. De liedjes bevatten teksten met een toefje drama, een vleugje humor, sex en liefde. Lekker overdreven. Dit alles is verpakt in een laag van luchtige melodieen. Hierdoor ontstaat er een contrast tussen de lichtvoetige melodieen en de meestal diepere teksten. Dit zorgt voor gelaagdheid in de nummers en de altijd aanwezige knipoog.  

 

Bandleden Trieu etc

De bandleden kennen elkaar van hun stamkroeg in Amsterdam, Cafe de Spuyt. Daar zijn ze hecht bevriend geraakt en hebben samen vele feesten afgestruind. Langzaamaan ontdekten ze elkaars muzikale kanten en beetje voor beetje sloot men aan bij Trieu die toch al nummers schreef en alleen optrad.

Shows en afters

Trieu etc geeft dynamische shows met altijd een verrassing onder de noemer etc.. Zo kan er ineens een spannende dansact meedoen aan het optreden. Trieu etc speelts sinds 2013 op diverse plekken, waarbij de kwaliteit van de plekken belangrijker is dan het aantal optredens. Zo blijft Trieu etc een van de best bewaarde muzikale geheimen van Amsterdam. Notoir en berucht zijn de afterparties die steevast met de vaste schare fans plaatsvindt op een vaste locatie. Band en fans komen daar na het optreden bij elkaar om tot in de vroege uurtjes door te feesten.

EP Trieu etc

Trieu etc heeft in april 2014 de EP "One foot in" uitgebracht. De EP bevat 5 nummers met 2 extra Bonustracks. Deze is verkrijgbaar op i-tunes, Spotify en Cdbaby.com. Trieu etc Album Off the record
Eind 2014 werkt Trieu etc aan een album van 14 tracks. Dit album is verschenen in mei 2015. In 2016 is Trieu etc weer de studio ingedoken voor nieuwe opnames van de tracks Exaggerator, Ditchin' en Even.

Persoonlijke achtergrond

Geboren in Saigon, Vietnam, kwam Trieu op 3-jarige leeftijd naar Nederland. Tijdens zijn studie zat hij een jaar in Tokio voor stage en afstuderen. Hoewel Amsterdam een thuishaven is voor Trieu, werkt hij in Londen aan zijn Music Production skills.  

Sinds 2016 heeft Trieu een opleiding music production afgerond in London. Daarna reist hij voltijds tussen Bali, Amsterdam en Taipei om zo min mogelijk ouderwets te werken en te genieten van een eeuwige vrije zomer met veel surf en veel muziek.

bottom of page